| 
Προσαρμογή | Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς |  Επαναφορά μεγέθους γραμματοσειράς |  Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς |   |   |   |   | 

ΣΥΣΠΕΑΠ

Σύστημα Συλλογής, Παραγωγής,
Εμπλουτισμού και Αξιοποίησης Περιεχομένου
Έναρξη περιεχομένου

Προσοχή στα «φάρμακα» του διαδικτύου!

Το πρόβλημα της εμπορίας παράνομων φαρμάκων οξύνεται ολοένα περισσότερο Σύμφωνα με τους ειδικούς, παραποιείται και νοθεύεται οτιδήποτε υπόσχεται κέρδος στους επιτήδειους που το διακινούν.

                    στην εικόνα απεικονίζονται πολύχρωμες κάψουλες φαρμάκων

Από φάρμακα τύπου «lifestyle», όπως χάπια αδυνατίσματος, κατά της τριχόπτωσης ή της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, μέχρι πανάκριβα σκευάσματα για τον καρκίνο, τις καρδιαγγειακές νόσους, την ηπατίτιδα και το διαβήτη.

Τις τελευταίες δεκαετίες το παράνομο αυτό εμπόριο έχει ανθίσει. Πριν από μερικά χρόνια επρόκειτο σχεδόν αποκλειστικά για viagra ή προϊόντα lifestyle, για παράδειγμα κατά της τριχόπτωσης ή για αδυνάτισμα. Πλέον όμως παραποιούνται φάρμακα κάθε είδους – από χάπια κατά της αλλεργίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων, μέχρι και σκευάσματα εμβολίων.

Μάλιστα με τη βοήθεια τρισδιάστατων εκτυπωτών, οι δράστες μπορούν να φτιάξουν σχεδόν πανομοιότυπες τις συσκευασίες των γνήσιων φαρμάκων, κάνοντας αδύνατη την αναγνώριση των απομιμήσεων από τον μη εξειδικευμένο παρατηρητή.

Παρά τους αυξημένους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο, αρκετοί το προτιμούν, προβάλλοντας ως επιχειρήματα την ανωνυμία και τις προσιτές τιμές. Ωστόσο, ακριβώς αυτή η ανωνυμία σε συνδυασμό με τις συχνά αφανείς εμπορικές διαδρομές των προϊόντων διευκολύνουν το έργο των διακινητών.

Η κύρια πύλη εισβολής για τους εμπόρους νοθευμένων φαρμάκων είναι το διαδίκτυο. Οι πωλήσεις μέσω ίντερνετ δεν γνωρίζουν σύνορα. «Γι' αυτό και η μάχη κατά της παραποίησης φαρμάκων είναι ένα διεθνές εγχείρημα. Πίσω από αυτή τη δραστηριότητα βρίσκονται ολοένα συχνότερα διεθνώς οργανωμένες ομάδες με ό,τι αυτό συνεπάγεται: ενδιάμεσοι έμποροι, άτομα που ‘ξεπλένουν' χρήματα, μεταφορείς μετρητών, ...

Οι «εγκέφαλοι» τέτοιων κυκλωμάτων πωλούν τα σκευάσματά τους μέσω παράνομων διαδικτυακών φαρμακείων σε «μεγάλους» αγοραστές ή απλούς ιδιώτες. Οι πωλήσεις αυτές είναι άκρως κερδοφόρες για τους δράστες, με τα περιθώρια κέρδους να είναι εν μέρει συγκρίσιμα με αυτά του εμπορίου ναρκωτικών.

πηγή http://www.sofokleousin.gr/

Τέλος περιεχομένου